בן בורנשטיין הוא חוקר במרכז מינרווה לשלטון החוק בתנאי קיצון ודוקטורנט בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל-אביב. הוא סוציולוג תרבותי ופוליטי, המתעניין באלימות פוליטית, קורבניות, גלובליזציה וגיוון תרבותי. מחקר הדוקטורט שלו מתמקד בהבנייה החברתית של קורבניות על רקע טרור בישראל, כמקרה של חברה המאופיינת בגיוון עמוק. באמצעות שילוב שיטות מחקר, הוא מנתח את ריבוי המסגרות הפרשניות להבנת אלימות פוליטית בישראל, המשוקעות בהקשרים טמפורליים וחברתיים שונים.

בעבר, בן היה עמית מחקר בתכנית לזכויות אדם ויהדות של המכון הישראלי לדמוקרטיה, ומלגאי של מכון סטפן רוט לחקר האנטישמיות והגזענות בת זמננו. הוא בעל תואר ראשון בסוציולוגיה ותקשורת (בהצטיינות) ותואר שני בסוציולוגיה (בהצטיינות יתירה), שניהם מהאוניברסיטה העברית בירושלים. הפרויקטים הקרובים שלו יעסקו במיסוד הגלובלי של קורבנות הטרור כקטגוריה מוסרית חדשה, ובמקרים של עמימות פרשנית סביב התפרצויות של אלימות פוליטית.