Ido Rosenzweig-1

עדו רוזנצוייג הוא מנהל המחקר של מרכז מינרווה בתחום הסייבר, לוחמה וטרור, ועמית מחקר בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה.

עדו הוא משפטן בינ”ל עם התמחות במשפט בינ”ל הומניטרי (דיני המלחמה) ודיני זכויות אדם בינ”ל ובעל ניסיון מחקרי ופרקטי בתחומים אלו בארגונים לא ממשלתיים, מכוני מחקר ובמשרד החוץ. עדו לימד וניהל קליניקות של משפט בינ”ל וזכויות אדם במוסדות אקדמאיים שונים, והעביר הרצאות בארץ ובעולם בנושאים אלו.

עדו הוא ממייסדי עלמ”ה – עמותה לקידום המשפט הבינ”ל ההומניטרי ועומד בראשה כיו”ר העמותה מאז הקמתה ב-2010. בעל תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל-אביב, תואר שני במשפטים בהצטיינות מאוניברסיטת תל-אביב ומאוניברסיטת נורת’ווסטרן בשיקגו, ודוקטורט מהאוניברסיטה העברית.

עבודת הדוקטורט של עדו עסקה בזכות לחיים של לוחמים במשפט הבינ”ל ונכתבה בהנחייתם של פרופ’ יובל שני ופרופ’ נועם לובל. עבודת הדוקטורט של עדו זכתה בפרס מלקולם וג’ודית שואו לעבודת דוקטור מצטיינת בתחום המשפט הבינלאומי ו/או זכויות אדם.

עדו מנהל את פורום החוקרים הצעירים במרכז מינרווה.