Rottem Rosenberg Rubins

ד”ר רתם רוזנברג-רובינס היא מרצה בפקולטה למשפטים במרכז האקדמי למשפט ולעסקים. בעלת תואר ראשון (בהצטיינות), תואר שני (בהצטיינות יתרה) ודוקטורט מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. במהלך לימודי הדוקטורט, הייתה ד”ר רוזנברג-רובינס מלגאית מרכז צבי מיתר ללימודי משפט מתקדמים וכן זכתה במלגת בוכמן לדוקטורנטים מצטיינים (Buchmann Scholarship Fund). לאחר לימודי הדוקטורט, הייתה מלגאית מרכז חשין לפוסט דוקטורט בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית וכן עמיתת פוסט דוקטורט במרכז מינרבה לשלטון החוק במצבי קיצון באוניברסיטת חיפה.

עיקר מחקרה של ד”ר רוזנברג-רובינס עוסק ביחסי הגומלין שבין משפט פלילי, הגירה ואזרחות. ספרה, “Crimmigration under International Protection: Constructing Criminal Law as Governmentality”, ראה אור בשנת 2023 בהוצאת Routledge, ומאמריה פורסמו בכתבי עת אקדמיים מובילים, לרבות Oxford Journal of Legal studies ו-Cornell International Law Journal. בנוסף, עוסק מחקרה של ד”ר רוזנברג-רובינס בגורמים להרשעות שווא, תוך ניסיון להציע כלים חדשים למניעת הרשעות כאלה ולתיקונן בדיעבד. במקביל לעבודתה, היא משמשת כמרכזת האקדמית של הוועדה הציבורית למניעת הרשעות שווא ותיקונן (ועדת דנציגר).