ד”ר שרון ידין היא חוקרת ומרצה בכירה למשפט ורגולציה במכללה האקדמית עמק יזרעאל ועמיתת מחקר במרכז מינרווה לחקר שלטון החוק במצבי קיצון באוניברסיטת חיפה. במסגרת המרכז היא חוקרת היבטים רגולטוריים של משבר האקלים. ד”ר ידין משמשת עורכת של כתב העת Humanities & Social Sciences Communications מבית Springer Nature. היא מחברת הספרים רגולציה: המשפט המנהלי בעידן החוזים הרגולטוריים, רגולציה חדשה: מהפכה במשפט הציבורי, ו-Fighting Climate Change Through Shaming (Cambridge University Press), ועשרות מאמרים בתחומי המשפט המנהלי ההסכמי, רגולציה ממשלתית רכה, וציות תאגידי, שהתפרסמו בכתבי עת מובילים בארץ ובחו”ל וזכו בפרסים. מאמריה ראו אור בכתבי עת כגון Harvard Journal on LegislationEnvironmental LawYale Journal on Regulation BulletinHarvard Business Law Review Onlineעיוני משפטמשפט וממשל ודין ודברים. ספרה הראשון של ד”ר ידין צוטט על ידי ארבעה שופטים בבג”ץ מתווה הגז הטבעי והוביל לקליטתה של דוקטרינת החוזה הרגולטורי שפיתחה בכתיבתה אל הדין הישראלי. מחקריה מצוטטים בפסקי דין בולטים, בהצעות חוק, במסמכי מדיניות ובהנחיות היועץ המשפטי לממשלה. ד”ר ידין היא זוכת מלגת ליידי דיוויס ללימודי פוסט דוקטורט באוניברסיטה העברית ומלגת צבי מיתר ללימודי דוקטורט באוניברסיטת תל אביב. היא מרצה לחקיקה ורגולציה באוניברסיטת תל אביב, למשפט מנהלי באוניברסיטת בר-אילן, ולרגולציה ומשפט באוניברסיטת חיפה. ד”ר ידין מכהנת כחברת הוועד המנהל של האגודה הישראלית למשפט וחברה וכחברת הוועדה הציבורית של עמותת מעלה. בעבר כיהנה כנציגת ציבור חברת נשיאות מועצת העיתונות וכחברת מועצת תאגיד השידור הישראלי.

לרשימת הפרסומים וליצירת קשר: http://sharonyadin.com